Du er her: Home / Om / Case studies / Klostermark School, Roskilde


Klostermark School Roskilde

"Ulfcar Polycrete Comfort scorer et 12-tal på skolens gulve"

(Bertil Bue Brorfelde, teknisk serviceleder, Klostermarksskolen ved Roskilde)

Klostermarksskolen ved Roskilde er tegnet af Henning Larsen i 1960 og kunne tage mod de første elever i 1963.

Case pdf


Selv om både de voksne og eleverne har passet godt på deres flotte skole, bed tidens tand, primært i betonen og tagudhæng. Skolen blev renoveret, og i 2015 var bygningerne igen skoleparate efter en gennemgribende ombygning, hvor gulvene naturligvis blev fornyet.

Skolens areal er på ca. 8.000 m2. Der blev valgt linoleum til den ene halvdel og Ulfcar® Polycrete SL Comfort på de resterende 4.000 m2. I dag – allerede 2½ år efter – er der tydelige forskelle på, hvordan de to gulvtyper har taget imod de udfordringer, som skolens knap 700 elever dagligt udsætter dem for.

Ingen fuger - ingen problemer
Klostermarksskolen har sine udfordringer med linoleumsgulvene, der har svært ved at leve op til de hårde tests, som eleverne hver dag udsætter dem for.

Som Bertil Bue Brorfelde, der er teknisk serviceleder på skolen, fortæller, er et af problemerne, at samlingerne i linoleummet går op. Så kommer der skidt og møg ned i dem, og fugerne slipper underlaget. Af samme grund er der netop skiftet 1.200 meter fugestrimmel.

- Det sker ikke med vores Ulfcar® gulv, der netop er et fugefrit gulv, der er udlagt som én stor flade. Skulle vi vælge om i dag, er der ingen som helst tvivl om, at vi ville vælge Ulfcar® Comfortgulve til hele skolen, fortæller Bertil Bue Brorfelde.

PUR-gulvene længe leve
På basis af tilstanden på Klostermarksskolens linoleumsgulve, 2½ år efter de er lagt, vurderer Bertil Bue Brorfelde, at skolens linoleumsgulve får en levetid på maksimalt 15 år.

- Et skolegulv er en hård testbane. Der er ingen, der tager hensyn til gulvene, og de må virkelig tage mod mange knubs i hverdagen – særligt om vinteren, når eleverne kommer direkte ind udefra i store støvler, med sand og grus på sålerne.

- Her må jeg sige, at Ulfcar® Comfortgulvene faktisk står som nye, med ganske enkelte brugsspor hist og pist, som man oven i købet skal lede efter for at se. Så jeg vurderer, at disse gulve har cirka dobbelt så lang levetid, altså cirka 30 år.

Bertil Bue Brorfelde fortæller videre, at Ulfcar® gulvene også er modstandsdygtige, når der skubbes rundt med forskellige tunge ting. Det kan fx være bordtennisborde eller mobilvægge.

 

Gå Til POLYCRETE®

Holder til vedligeholdelse og rengøring hver dag
Særligt i vinterhalvåret er rengøringen intensiv. Børnene tramper som nævnt direkte ind med snevåde sko og støvler, og sålerne efterlader salt og grus. Det sætter sine spor, når vandet fordamper. Ulfcar® gulvene kan umiddelbart tørres over med en tørmoppe, der skubber skidt og saltkorn væk, men linoleumsgulvene er vanskeligere at få rene.

- Skidtet nærmest klæber til dem, siger Bertil Bue Brorfelde.

Komfortable og støjdæmpede gulve
Det er børnelærdom, at der er temmelig meget larm på en skole – ikke mindst på gangene. Også på dette punkt er Ulfcar® den bedste i klassen.

- Man kan tydeligt fornemme en anden akustik i de gulve, der er belagt med Ulfcar® Comfort. De virker mere bløde og lydneutrale, og der er slet ikke samme støj, når eleverne fylder gangene.

-Alt i alt kan jeg kun anbefale Ulfcar® Polycrete gulvet til skoler. Jeg vil uden forbehold give gulvene et velfortjent 12-tal på alle discipliner, slutter Bertil Bue Brorfelde fra Klostermarksskolen.

 


FAKTA

 • Gulvtype: Polycrete® 
 • Sted: Roskilde, Denmark
 • Type miljø: School

FORDELE

 • Støj og stødabsorberende
 • Fremragende kemisk resistens
 • Modstår 80 ° C. vandtemperaturer
 • Høj slidstyrke
 • Frugefri og hygiejnisk finish
 • Let at rengøre og sterilisere
 • Lav vedligeholdelsesomkostninger
 • Low odour during installation.

KONTAKT OS

Kontakt os venligst, hvis du har spørgsmål - vi hjælper gerne.

InternationalT HOVEDKONTOR

 Tværvejen 15, DK-5580 Nr. Åby

 +45 70 21 38 88

 info@ulfcar.com